Yufkada Oksijen Emici Kullanımı, çabucak bozulmaya meyilli bir hamur işi olan yufkanın raf ömrünü uzatmakta; ekşime, tat değişimi ve küf oluşumu geciktirmektedir. Özellikle sıcak havalarda yufkalarda olduğu gibi neredeyse tüm hamur işlerinde bozulma, küflenme, iade sorunlarının arttığı görülür. Bunun en büyük nedeni küf oluşumunun en ideal sıcaklık değerlerinin 20-30 C° aralığında olmasıdır.
Yufkada Oksijen Emici Kullanımı, ambalaj içerisindeki oksijen miktarının çok az değerlere inmesine imkan tanıyarak bozulma sürecinin çabuk başlamasına mani olmaktadır. Bu sayede üretimi yapılan yufkaların satışa dönüşme oranı arttığı gibi tüketicilerin de ilk yapıldığı andaki tazelikle buluşması sağlanabilmektedir.