Kurutulmuş Deniz Ürünleri ve Et Paketleme
Neredeyse tüm dünyada et ve deniz ürünleri, temel bir protein, vitamin ve mineral kaynağı sağladığı için tüketilmektedir. Bu biyolojik fonksiyonlar için gereklidir. Diyet yapmak isteyenler için değerlidir. Kırmızı et, balık, domuz eti, karides, tavuk, istiridye gibi birçok deniz ürünü ve et seçeneği vardır. Bol miktarda yağ asidi ve insan vücudunun çeşitli hastalıklarla savaşmasına yardımcı olan omega 3 içerir. Üstelik her şeyin artıları ve eksileri vardır; eksi, oldukça çabuk bozulan bir ürün olmasıdır. Bu nedenle raf ömrü daha kısadır. Kurutulmuş et veya deniz ürünlerini işlemek için bazı geleneksel teknikler tuzlama, kurutma ve asitlemedir.
Bunun yanı sıra, gıda kalitesini korumak ve raf ömrünü artırmak için kurutulmuş dana etini oksijen emici paketlerde saklamanın en büyük avantajı vardır. Ek olarak, en küçük bir sızıntı bile sağlıksız yiyeceklere yol açabileceğinden, emici bakteri veya mantar ve mikroorganizmaların büyümesini durdurmak için en uygun işi yapar. Bununla birlikte, kurutulmuş sarsıntının kalitesini korumak, onu nasıl koruduğunuza ve aşırı oksijen nedeniyle mikrobiyota büyümesini nasıl durdurduğunuza bağlıdır. Uygun gıda muhafazası veya sarsıntılı için en iyi oksijen emici paketlerin seçilmesi oksijen seviyelerini düşürür. Sonuç olarak, oksijen eksikliği bakterilerin hakimiyetine yol açacaktır.
Sığır Eti için Oksijen Emicinin Özellikleri
- Mikrobiyoloji ve enzimatik aktiviteyi stabilize eder.
- Oksijeni boşluktan uzaklaştırır.
- Hava veya nemin geçmesini engeller.
- Deniz ürünleri veya etin yağ asitleri, oksijen emici tutulduğunda değişmez.
- Patojen bakterilerin baskılanmasını ortadan kaldırır.
- Acılaşmaya yol açmadan yağların kalitesini önemli ölçüde artırır.
- Bozulma organizmalarının ve patojenik bakterilerin oluşumunu engeller.
- Ekstra koruyucu madde ihtiyacını azaltır.
- Çevre dostudur ve tekrar geri dönüştürülebilir.
- Çabuk bozulan özelliğinden dolayı renk değiştirmeye meyilli olduğu için et veya deniz ürünlerinin renginin solmasını engeller.
Oksijen emiciler sarsıntılı saklamak için en iyisi midir? Bir oksijen emici, demir tozu içeren küçük bir pakettir. Sarsıntılı saklama için oksijen emici paketler paketlenirken ürünün üstüne konulmalıdır. Genel olarak insanlar, paketlenmiş kabın içine bir oksijen emici paket yerleştirildiğinde, paketin hemen oksijeni emmeye başladığı konusunda yaygın bir hata yaparlar. İnsanların emiciyi birkaç saniye veya birkaç dakika tutmamız ve paketlenmiş bir kaptan çıkarmamız gerektiğini düşünmesinin nedeni bu olabilir. Bu nedenle, gıdayı kaba yerleştirdikten sonra, gıdayı daha uzun süre korumak ve muhafaza etmek için bir oksijen emici takılmalıdır. Bu nedenle, etlerinizi ve deniz ürünlerinizi normalden daha uzun süre saklamayı düşünüyorsanız, bir oksijen emici en önemli yardımcınızdır.