Baharatlar, Otlar ve Çeşniler

Kaplarda depolanan fazla oksijen nedeniyle baharatların ve şifalı otların bile bozulabileceğini hiç düşündünüz mü? Hayır, doğru, yani artık baharatlarınızı ve bitkilerinizi tatlarını ve renklerini değiştirmemeleri için doğru şekilde saklamayı düşünmeye başlıyorsunuz. İnsanlar en çok şu soruyu soruyor: “Baharatlar da bozulur mu, bozulur mu?” Cevap Evet; açık tutulursa veya uygun koruyucu maddelerle paketlenmezse bozulurlar. Bu nedenle koruyucuların yanı sıra baharat ve otların bozulmasını önleyen oksijen emiciler vardır ve bunların lezzeti de bozulmaz. Böcek, kötü koku ve renk değişikliği problemleriyle uğraşıyorsanız mevsim baharatları için oksijen emiciler sizin için en iyi seçimdir. Baharatın raf ömrünü uzatmak için bile gereklidir.

Orijinal ambalajında açılmamış ambalajların bir yıl içinde, şifalı otların ise iki yıl içinde bozulmaya başladığı görülmüştür. Ancak bir diğer neden de paketler açıldığında baharat ve otların lezzetlerini hemen kaybetmeye başlaması olabilir. Baharatların ve bitkilerin lezzeti doğal yağlarında tutulur. Şimdi, bu doğal yağlar çok uçucudur ve hızla parçalanabilirler. Bu nedenle, oksijene veya ısıya maruz kaldıklarında tatlarını kaybedebilirler. Yine de yemek için güvenli olabilirler, ancak içerdikleri fazla lezzete sahip olmayacaklardır. Bu nedenle, mevsimlik baharatlar için oksijen emici, onları depolamaktan daha sorumludur. Bununla birlikte, birçok baharatın doğal olarak mikropları öldüren antioksidanlarda yüksek olduğu araştırılmıştır.

Tüm Baharatlar İçin Oksijen Emicilerin Faydaları

  • Baharatları 365 gün taze tutarak acılaşmasını önler.
  • Küf gelişimini durdurarak doğru baharatları tüketmenizi sağlar.
  • Baharatlarınızın veya bitkilerinizin topaklanmasını önler.
  • Tüm oksijeni emer, bu da raf ömrünün uzamasına neden olur.
  • Tüketime uygun olacaktır.
  • Besin değerini bozulmadan tutar.
  • Otlarınızın ve çeşnilerinizin lezzetini korumak için.

Bunlar, korumanın en iyi yollarından bazılarıydı. Baharatları ve otları oksijen emicilerle saklamanın daha iyi bir yolu daha var. Mevsim baharatları ve otlar için oksijen emiciler renk, koku ve tat değişikliklerini önler. Emici, gıda ürününün raf ömrünü uzatmak için bile takdir edilmektedir.

Baharat ve otlar için kullanılan oksijen emici paketler, demir tozu, bentonit kili ve tuzun bileşimidir. Bunlar, herhangi bir gıda saklama için uygun ve güvenli ortak unsurlardır. Oksijen emicilerin ambalajı, emicinin iç bileşiminin gıda ürünleriyle reaksiyona girmemesi için uygun şekilde kapatılmıştır.

Sohbete Başla
Merhaba
Merhaba yardıma ihtiyacım var