Oksijen Emicinin Taze Tutma Özelliği

Oksijen emicilerin taze tutma özelliği var mıdır? Bakteriler, paketlenmiş gıdalarda uygun ısı ve nem koşullarında hızla çoğalır ve bu sayede renk ve koku değişikliklerine neden olur. Bu nedenle, ambalajlı gıdaların oksijen emicilerle paketlenerek taze tutulması önemlidir.

Oksijen emicilerin taze tutma özelliği sayesinde oksijen emiciler paketteki oksijeni hızla emer ve aerobik ortamı oksijensiz duruma (oksijen konsantrasyonu <% 0,1) etkili bir şekilde düşürerek, ortamdaki aerobik bakteri ve mantarların gelişimini engeller. Bu durum üretici acısından yalnızca kullanılan katkı maddelerinin miktarını azaltmakla kalmaz, aynı zamanda mikroorganizmaların büyümesini önler ve yağ oksidasyonunu engeller.

Yorum yap