Süt Ürünleri Paketleme
Doğal olarak, yağlar, karbonhidratlar, proteinler, vitaminler ve mineraller gibi besinlere hizmet eden bitkilerden, hayvanlardan ve mantar kökenli besinler elde edilir. Günümüzde peynir, tereyağı, yoğurt, ve, ayran gibi pek çok süt ürününü rutin hayatımızda kullanıyoruz. Bu ürünler manda, keçi, koyun, deve gibi memelilerin sütünden elde ediliyor. Ayrıca, bu ürünler oksijenden daha fazla güvenlik gerektiriyordu. Oksijen tüm gıda ürünleri için zararlıdır.
Süt ürünleri zaten fermantasyon, pastörizasyon vb. ile yapılır. Fermantasyonda maya, şekeri hava olmadan alkole ve co²’ye fermente edebilir. Yani ürün dışarı çıkıp oksijenle temas ettiğinde mikrobiyal üreme başlayacaktır. Mikrobiyal kontaminasyonun gelişmesini önlemek, iyi bir paketleme gerektirir. Süt endüstrisi için oksijen tutucular, oksijen içeriğini ortadan kaldıran veya azaltan ve ürünün raf ömrünü artıran hayati bir rol oynar. Azot, ürünü oksijenle temastan kurtarır. Gıdaların uzun süreli saklanması için nitrojen ortamı oluşturur.
Süt endüstrisi için oksijen emiciler – Süt Ürünleri Paketleme için oksijen emici
Süt ürünü ambalajları için oksijen tutucular, ürünü başka bir aşırı forma dönüştüren ışıktan iç güvenlik ve dış koruma sağlar. Bu nedenle, dış güvenlik için birincil ambalaj olarak polietilen ve alüminyum folyo kullanıyoruz. Krema, tereyağı, ghee, ayran vb. ürünler için mükemmel bariyer malzemesi kullanıyoruz. Nem geçirmez olmalıdır. Işık geçirmez ve iyi mukavemetli olmalı ve fayda sağlamak için ürünlerin üzerine oksijen emiciler yerleştirilmelidir.