Kurutulmuş Meyve Ve Sebze Paketleme
Meyve ve sebzeler genellikle kötü durumda bulunur. Bazen ıslak, küflü ve küf geliştirmişlerdir. Yenilebilir yiyeceklerin tadında, kokusunda ve renginde bir değişiklik yaşadığımızda ürünlerin sağlığı da kusurludur. Kötü sağlık nedeniyle de toksik olabilir. Neden oluyor? Genellikle yanlış paketleme, aşırı oksijen ve hatta düşük kaliteli bir karton kutu veya kağıt ambalaj kullanılması nedeniyle olur. Kaplarda yüksek düzeyde oksijen içeriği varlığında böcekler bile yerlerini alabilirler. Kurutulmuş gıdalar için oksijen emiciler, tüm bu sorunlara en iyi çözümdür. Hububatları ve bakliyatları güvenli ve emniyette tutar, böceklerden ve acılaşmadan korur. Hatta ürünün raf ömrünü üç kat uzatır.
Kurutulmuş meyve ve sebzelerin ambalajı en hassas olanıdır. Sebze ve meyveler uzun süre açıkta bekletilirse bozulabilir ve ürünün tazeliğini ve kalitesini koruması için muhafaza edilmesi gerekir. Oksijen emici, kurutulmuş gıdalar için daha güvenli, kullanımı kolay ve toksik olmayan bir seçenek olacaktır. Zero, belirtilenin iki katından daha fazla oksijen absorbe edecek şekilde tasarlanmıştır. Kurutulmuş gıdalar için oksijen emiciler meyve ve sebzelere zarar vermez ve zehirlenmeye yol açmaz. Zero’muz üründen %99,9 oksijeni uzaklaştırdığından ve ürünleri daha uzun süre taze tuttuğundan, vakum paketleme ve nitrojen yıkama kullanımını ortadan kaldırması büyük bir avantajdır. Yeniden kullanılamazlar, ancak kısmen kullanılabilirler. Poşet içeriğinin geri kalanını ileride kullanmak üzere hava geçirmez bir kapta saklamak önemlidir.