Kuru Meyve Paketleme

Kaju, badem, ceviz, antep fıstığı, fındık gibi kuru meyveler bayramlarda daha çok rağbet görmektedir. Bu kuru meyveler ve kabuklu yemişler, vitaminler, mineraller, lifler ve proteinler açısından en bol olanlardır. Bu nedenle, kronik hastalıklar, yüksek tansiyon ve daha pek çok sağlık sorununu bile tedavi edebilirler.

Kuruyemişlerin vücudumuz için ne kadar önemli ve etkili olduğunu hepimiz biliyoruz. Ancak yanlış paketleme nedeniyle raf ömürlerini, tatlarını ve besin değerlerini kaybederlerse ne olur? Uygun olmayan paketleme, kuru meyve ve yemişlerin ekşimesine, küflenmesine, tat ve yapısında değişikliğe ve uzun ömürlülüklerinin kaybolmasına neden olabilir. Uygunsuz paketlemeye karşı bir önleme çözümü, gıdaların bozulmasını önlemek için mükemmel bir koruyucu olan oksijen emici “Zero” olabilir.

Kurutulmuş meyve ve kuruyemişlerde, ambalajdan istenmeyen oksijeni emmek için ambalajlama sırasında bir oksijen emici gereklidir. Bu, kurutulmuş meyveleri küf, küf, mantar ve acılaşmadan korur. Özellikle fındık söz konusu olduğunda, en büyük yağ kaynaklarından biridir ve istenmeyen bakteri ve mantarlarla daha hızlı bozulur. Bu, fındıkların raf ömrünü bile etkiler. Kuruyemişlerdeki bir oksijen emici, kuruyemişleri ve besin değerlerini korumak için daha iyi bir seçim olabilir.

Öte yandan kaju fıstığının da etkili bir paketlemeye ihtiyacı vardır. Kaju paketleme için oksijen emiciler küf, küf ve mantardan kurtulur. Kurutucu tarafından emilme işleminden sonra kajular taze kalır ve raf ömrü uzar. Bu nedenle bayram dönemlerinde oksijen emici paketleri kuru meyve ve kuruyemişlere takmayı unutmayınız.

Oksijen Emicilerle Uzun Süreli Gıda Paketlemenin Yolu

  • Contalı kavanozlar: Vakumla kapatma özelliklerinden dolayı gıdaları, özellikle fındıkları korumak için yaygın olarak kullanılır. Bununla birlikte, kabuklu yemişlerin kalitesini test ederken veya nasıl göründüğünü kontrol ederken, kapak istenmeyen bakterileri hapsederek, kabuklu yemişlerin raf ömrünün zarar görme riskini artırır. Ancak kaliteyi test ederken, bir oksijen emici alıp içine koyarsanız, risk %99,9’a kadar azalır.
  • Yeniden kullanılabilir poşetler: Fermuarın açılıp kapanmasıyla oksijen girmeye başlar ve içindeki doğal vitamin ve besin maddelerinin içeriğini azaltır. Bir Oksijen Emiciler poşeti eklendiğinde, doğal besinler ve vitaminler bozulmadan kalır.
  • Dispenser: Fındık yemenin tüm cazibesi için musluk şeklinde bir alana sahip bir kap türüdür. Sadece musluğu açarak, hazırsınız. Musluğu açtığınızda oksijen sızar ve Oksijen Emiciler oksijeni nitrojene dönüştürmenize yardımcı olur, böylece doğal besinleri sağlam tutar.
  • Hava geçirmez plastik kap: Bu tür kaplar çoğunlukla fındık saklamak için kullanılır. Çok sağlam, dayanıklı ve çok daha sıkıdırlar. Oksijen emiciyi tanıttığınızda, gıdayı önler ve nemi ve havayı emer. Yiyeceklerin kontamine olması hakkında ikinci bir düşünce olmaksızın yenilebilir yiyeceklerden kapalı ve uzak tutulur.

Sohbete Başla
Merhaba
Merhaba yardıma ihtiyacım var